Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

Де українці частіше купують ліки, в аптеках чи онлайн? Деталі дослідження

Де українці частіше купують ліки, в аптеках чи онлайн? Деталі дослідження61% тих опитаних, хто ходить в аптеки, час від часу користуються послугою попереднього бронювання препаратів.

Близько 83% українців віддають перевагу власному візиту до аптечного закладу для придбання лікарських засобів і лише 15% замовляють ліки з доставкою.
 
Про це свідчать результати опитування Gradus Research, проведеного на замовлення фармацевтичної компанії "Дарниця".
 
У межах дослідження опитали 1500 громадян різного віку. Показово, що 61% тих опитаних, хто ходить в аптеки, час від часу користуються послугою попереднього бронювання препаратів.
 
"Основними бар’єрами для замовлення лікарських препаратів через інтернет з доставкою додому є небажання платити за доставку ліків (46%) та відсутність потреби у доставці з аптеки через її близькість (38%)", – повідомляють у компанії.
 
Серед переваг інтернет-замовлень опитані називали можливість отримати необхідні ліки не виходячи з дому, особливо під час хвороби, й зробити замовлення незалежно від часу доби. 
А послуга бронювання, своєю чергою, не користується широкою популярністю через такі фактори, як постійна наявність необхідних препаратів на полицях аптек, а також звички ходити в аптеки самостійно та спілкуватися з фармацевтами. Та назвали у бронюванні й переваги, у першу чергу економічні. 65% громадян, що користуються цією послугою, цінують можливість порівняти ціни різних аптек, а 70% – можливість отримати знижку за попереднє замовлення.
 
Порівняння цін на ліки перед їх придбанням, виходячи з даних Gradus Research, взагалі є дуже поширеним трендом.
 
"83% покупців лікарських препаратів зазвичай порівнюють ціни на ліки перед покупкою, – зазначає "Дарниця". – Перегляд цін на спеціалізованих інтернет-сайтах (72%) є основним способом такого порівняння".

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED