Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

МОЗ: отримання вакцини проти грипу для медиків

МОЗ: отримання вакцини проти грипу для медиківУкраїна отримає близько 40 тисяч доз вакцини від грипу за механізмом COVAX для вакцинації медиків.
 
Про це під час брифінгу 18 жовтня заявив заступник міністра охорони здоров'я – головний державний санітарний лікар Ігор Кузін.
 
"В цьому році, скоріш за все, ми отримаємо близько 40 тисяч доз вакцини за механізмом COVAX для безплатної вакцинації медичних працівників", – розповів він.
 
За словами Кузіна, вакцина розподілятиметься на рівні областей. 
Посадовець додав, що також планується придбати коштом державного бюджету певну кількість вакцин для щеплення медичних працівників.
 
"Таким чином держава буде забезпечувати безплатну вакцинацію для медпрацівників, залучених у ліквідації наслідків пандемії COVID-19", – пояснив він.
 
Кузін нагадав, що вакцинація від грипу є добровільною і не внесена в перелік обов’язкових, тому покривається коштом бюджету лише у виняткових випадках, зокрема для забезпечення медичних працівників.
 
"Вакцинація від грипу поступово стає звичною. За останні кілька років кількість доз вакцини, яка була використана Україна, зросла майже у два рази", – підсумував він.

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED