Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

Сповіщення про те, скільки держава заплатила за прийом у лікаря: коментарі очільника МОЗ

Сповіщення про те, скільки держава заплатила за прийом у лікаря: коментарі очільника МОЗЛяшко хоче, аби пацієнту надходило сповіщення про те, скільки держава заплатила за його прийом у лікаря.

Міністр впевнений, що таким чином громадянин буде краще розуміти, що держава покриває і які страхує ризики для здоров’я людини, що свідомо сплачує податки.
 
"Для того, щоб була офіційна вся звітність і Національна служба здоров’я здійснила платежі, потрібно кожен прийом хворого внести в електронну систему охорони здоров’я. Ми зараз розглядаємо ще систему постчеків. Тобто, коли людина звернулася або до сімейного лікаря, або в госпіталь, їй наприкінці місяця прийде на телефон смс, що ваше звернення коштувало для держави стільки-то коштів, які держава оплатила", – сказав Віктор Ляшко.
 
Він впевнений, що таким чином громадянин буде краще розуміти, що держава покриває і які страхує ризики для здоров’я людини, що свідомо сплачує податки.
Також Ляшко повідомив, що електронні рецепти для ліків в Україні планують запустити навесні 2022 року.
 
"Ми вже перейшли й на електронний лікарняний, і на електронний перший рецепт по інсулінах. На весну плануємо запустити електронний рецепт на всі лікарські засоби. Тому сьогодні диджиталізація у сфері охорони здоров’я відбулася, Інтернет є", - заявив Ляшко.

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED