Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

COVID-вакцинація дітей: МОЗ підготувало необхідні документи

COVID-вакцинація дітей: МОЗ підготувало необхідні документиМіністерство охорони здоров’я підготувало документи щодо вакцинації проти коронавірусу дітей у віці від 14 років. Але коли імунізуватимуть підлітків, поки що невідомо.
 
Про це розповів начальник головного управління Держпродспоживслужби в Києві Олег Рубан. На його думку, в Україні необхідна вакцинація підлітків.
 
“Але це (відміч. - вакцинація дітей) буде пізніше, тому що триває період оформлення документів – саме цей контингент необхідно вже сьогодні вакцинувати. Документи по вакцинації 14+ вже підготовлені Міністерством охорони здоров'я, але це виключно компетенція Міністерства охорони здоров'я впроваджувати ці заходи”, – заявив Рубан.
 
Поки що в Україні триває масова вакцинація проти коронавірусу для людей у віці від 18 років. При цьому є можливість вакцинувати дитину у віці від 12 років препаратом Comirnaty від Pfizer-BioNTech, але лише в деяких випадках.
 
Відмічається, що вакцинуватися проти коронавірусу в Україні можуть діти з наступної категорії: 
  • ті, які мають високі ризики важкого перебігу COVID-19 та розвитку ускладнень через супутні хвороби та не мають протипоказань до вакцинації;
  • виїжджають на навчання або з метою об'єднання сім’ї до країни, де для перетину кордону необхідний сертифікат, що підтверджує вакцинацію проти COVID-19;
  • є учасниками міжнародних спортивних змагань або інших заходів за кордоном;
  • приїхали з іншої країни, де отримали першу дозу вакцини Pfizer.

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED