Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

Кримінальна відповідальність за підробку документів про щеплення: ухвалення законопроєкту

Кримінальна відповідальність за підробку документів про щеплення: ухвалення законопроєкту Вчора, 22 вересня Уряд схвалив розроблений фахівцями МОЗ проєкт Закону України "Про внесення змін до Кримінального кодексу України щодо встановлення відповідальності за підроблення документів, що стосуються проведення профілактичних щеплень”. 

Законопроєкт поданий на реєстрацію до Верховної ради України. 
 
Про це повідомив міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко за результатами засідання. 
 
“Життя та здоров’я людей - найважливіше для держави. Ми маємо зробити все потрібне для їхнього захисту, особливо в умовах пандемії. Цей законопроєкт посилить відповідальність за внесення неправдивих медичних даних про проведене щеплення і забезпечить зовсім інший рівень відповідальності за маніпуляції з довідками про щеплення. Ми виконуємо рішення РНБО схвалене Указом Президента України щодо посилення відповідальності за підроблення документів про вакцинацію, у тому числі електронних”, - зауважив міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко. 
 
Як пояснює очільник МОЗ, лише дійсно зроблене щеплення запобігає ускладненням, тяжкому перебігу та смерті від COVID-19. Фейкові папірці чи підробка даних в електронній системі ніяк не допоможе вам при зустрічі із коронавірусною інфекцією. 
 
“Від даних в анамнезі пацієнта залежить і тактика лікування, й взагалі ступінь реагування при підтвердженні діагнозу COVID-19”, - додав міністр. 
 
Нагадаємо, що в Україні наразі доступні три вакцини: AstraZeneca, CoronaVac від Sinovac, Comirnaty від Pfizer.

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED