Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

Інноваційні ліки проти COVID-19 вже в регіонах: деталі

Інноваційні ліки проти COVID-19 вже в регіонах: деталіДоставлені в Україну інноваційні ліки, а саме 20 тис. флаконів Бамланівімабу (Bamlanivimab) та 40 тис. флаконів Етесевімабу (Etesevimab) вже розвезені в регіони. 

Про це повідомив перший заступник міністра охорони здоров’я Олександр Комаріда.
 
«В червні робоча прийняла рішення щодо готовності включити до протоколу лікування препарати Бамланівімаб та Етесевімаб у разі їх наявності в Україні. Сьогодні ліки вже в регіонах – відповідно оновлений протокол регулюватиме їхнє застосування. Ми вдячні американським партнерам та логістам з благодійного фонду за передачу та розвезення препаратів», - заявив Олександр Комаріда.
 
Ліки були доставлені в Україну 4 вересня за сприяння Посольства України в США як гуманітарний вантаж, наданий американською благодійною організацією Direct Relief. 
 
Також Наказом МОЗ від 20.09.2021 № 1979 оновлено протокол «Надання медичної допомоги для лікування коронавірусної хвороби (COVID-19)», яким передбачено можливість використання лікарських засобів Bamlanivimab та Etesevimab. Тепер лікарі, які надають допомогу хворим на COVID-19, матимуть чітку інструкцію щодо того, в яких саме випадках захворювання і як правильно застосовувати ці лікарські засоби.
 
Ці ліки безпосередньо на вірус – препарати зв’язуються зі спайковими білками вірусу, запобігаючи проникненню у клітину та подальшому розмноженню, прискорюють одужання хворих з коронавірусною хворобою і запобігають виникненню ускладнень та потраплянню в лікарню.
 
Нагадаємо, що МОЗ також вже закупив 2784 флаконів препарату Тоцилізумаб та 14 346 упаковок Ремдесевіру.

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED