Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

Дві унікальні операції з трансплантації для України: деталі

Дві унікальні операції з трансплантації для України: деталіУ Львові за один день виконали одразу дві унікальні для України операції з пересадки органів. Зокрема, здійснили трансплантацію легень та пересадили серце дитині. 
 
Так 21 вересня українські лікарі, спільно з польськими колегами, вперше в Україні провели унікальні операції з трансплантації легень та трансплантації серця дитині. Також було трансплантовані дві нирки й печінка.
 
Про це повідомив директор Львівської клінічної лікарні швидкої допомоги Олег Самчук. Він назвав це "ще одним величезним кроком на шляху до трансплантаційної незалежності".
 
Донор п'яти органів – 54-річний чоловік, який помер внаслідок інсульту. Згоду на пересадку органів дала його дружина. 
 
Легені отримав 56-річний львів’янин, який понад десять років мав хронічну хворобу легень, не виходив з квартири й був киснезалежним.
 
Пересадку серця здійснили 13-річному хлопцеві з села Зарудці, що Волині  Останній місяць дитина була в реанімації, стан хлопця залишався критичним.
 
Виконували унікальні операції команди Центру трансплантології Клінічної лікарні швидкої медичної допомоги м.Львова, допомагали трансплантологи Інституту серця МОЗ України, столичної Клінічної лікарні «Феофанія» та колеги з Сілезького центру хвороб серця Польщі.
 
Підбір реципієнтів здійснював  Український центр трансплант-координації.
 
Нагадаємо, Уряд розширив перелік медичних закладів-учасників пілотного проєкту з трансплантації.

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED