Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

Українські COVID-сертифікати пройшли технічну оцінку ЄС: деталі

Українські COVID-сертифікати пройшли технічну оцінку ЄС: деталіУкраїнські COVID-сертифікати успішно пройшли технічне оцінювання у Євросоюзі. Це стосується тих сертифікатів, які розміщені у додатку Дія.

Це цифровий документ, в якому присутня інформація про щеплення проти коронавірусу. Його розробляли для безперешкодних подорожей до ЄС.
 
Для того, щоб за допомогою цих сертифікатів можна було подорожувати, вони ще повинні пройти декілька етапів узгодження. Технічне оцінювання з боку ЄС є першим з них. Але цей етап вже пройшли, оскільки 4 серпня наші електронні сертифікати оцінили доволі успішно.
 
“Технічна команда високо оцінила строки реалізації, точність і відповідність українських COVID-сертифікатів специфікаціям ЄС”, – розповіли у Мінцифри.
Для вільних подорожей ЄС залишилось лише узгодження від Єврокомісії та підписання угод. В Україні очікують, що це не забере багато часу. Після цього сторони підпишуть меморандум, який дозволить українцям подорожувати з сертифікатами.
 
”У найкоротші терміни ми змогли розробити та впровадити COVID-сертифікати, хоча спочатку це здавалося майже неможливим. Вже скоро українці зможуть повернуться до звичного доковідного життя з мандрівками та бізнес-зустрічами з іноземними партнерами”, – заявив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.
При цьому чиновники не вказують жодні терміни.
 
Нагадаємо, що аби отримати COVID-сертифікат необхідно пройти повний курс щеплення проти коронавірусу та завантажити додаток "Дія".Поки що COVID-сертифікати не доступні для усіх охочих – вони працюють у режимі бета-тестування. Проте невдовзі систему обіцяють відкрити для всіх громадян.

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED