Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

Як здійснити транспортування лежачих хворих? Служба медичних перевезень, вірний варіант розв'язання проблеми

Як здійснити транспортування лежачих хворих? Служба медичних перевезень, вірний варіант розв'язання проблеми Необхідність в транспортуванні лежачого хворого може торкнуться кожного. І причин тому може бути кілька, від перевезення на лікування в медичний заклад, обстеження або ж транспортування на постійне місце проживання до родичів. Відмітимо, що відстані, які при цьому необхідно подолати можуть бути абсолютно різними. Наприклад, не кожен медичний заклад нашої країни може надати необхідне лікування, тоді необхідно буде здійснити поїздку в іншу країну, наприклад Німеччину. 

Але як здійснити це транспортування, до кого звернутися? Пам'ятайте, що проведення самостійних спроб перевезення лежачого хворого на непристосованому для цього транспорті може тільки погіршити його стан. Тому вірним варіантом розв'язання Вашої проблеми буде звернення в службу медичних перевезень. 
Детальніше, про важливі моменти перевезення лежачих хворих нам погодився розповісти Андрій Каспаревич, керівник служби "МедТаксі", служби яка протягом багатьох років успішно працює на ринку міжнародних медичних перевезень. 

 - Андрій Юрійович, при виникненні яких ситуацій до Вас (ред. Службу "МедТаксі") найчастіше звертаються? 
 - Перевезти лежачого хворого - на розв'язання цієї проблеми спеціалізується "МедТаксі". Згідно із законодавством України, бригади швидкої медичної допомоги повинні використовуватися тільки для транспортування пацієнтів, які потребують медичної допомоги. А ось, коли людина знаходиться в стабільному стані й виникає необхідність перевезти пацієнта з лікарні додому, на обстеження, на інше місце проживання в межах України або за кордон країни - тут вже допомагає МедТаксі. 
 
 - Які чинники впливають на ціну транспортування лежачих хворих, крім відстані між населеними пунктами? 
 - В основному на вартість перевезення хворого впливає обсяг послуг, які надаються під час перевезення. Найчастіше пацієнта супроводжують родичі й вони ж проводять догляд в дорозі й годування. Але буває так, наприклад, коли родичам з Росії важко приїхати й всі турботи бере на себе бригада МедТаксі. По-перше, треба завантажити пацієнта і його речі, перевірити наявність усіх документів, пацієнт повинен прийняти всі лікарські препарати, які призначив лікар. Коли ж потрібно знеболити або стабілізувати артеріальний тиск, то персонал МедТаксі може надати долікарську або парамедичну допомогу. На вартість транспортування також впливає перетин кордонів і тести на коронавірус. 
 
 - Як умови пандемії COVID-19 вплинули на роботу "МедТаксі"? Чи стало більше людей звертатися за допомогою? 
 - Пандемія в цілому дуже ускладнила пересування не тільки здоровим, але особливо і хворим людям. Багато відділень лікарень були перепрофільовані на лікування COVID-19 і планові пацієнти відкладали операції або обстеження. Час, на жаль, не зіграв на користь таким пацієнтам. Перетин кордонів стало взагалі проблемою, а кордон Україна-Росія практично закрився. Родинні зв'язки ж нікуди не поділися. Нам вдається перевозити пацієнтів між Україною і Росією, в Москву, Київ та інші міста лише завдяки тому, що є партнери й ми витримуємо всі вимоги, які під час пандемії дуже посилилися. 
 
 - На які максимальні відстані доводилося перевозити хворих? 
 - Відстані при перевезеннях були різні. Наприклад, з Франції, місто Кале, до Києва, а потім в Баку-Азербайджан. З Сочі в Одесу в обхід зони військових дій. З Києва через Москву і Казань в Іжевськ. Загальна відстань становила понад 6500 кілометрів, це відстань між Києвом і Пекіном. Щоразу перед виїздом ми ретельно перевіряємо автомобілі МедТаксі й готуємо екіпажі. Особливістю є те, що з пацієнтом на борту не можна зупинятися. Тому на особливо великі відстані перевезення пацієнтів екіпаж складається з трьох водіїв. Ми дбаємо про безпеку. 
 
 - Андрій Юрійович, що Ви можете порекомендувати українцям, яким може знадобитися скористатися службами медичних перевезень? 
 - В першу чергу, якщо вам необхідно перевезти лежачого пацієнта, то користуйтеся тільки службами, у яких є ліцензія на транспортування. На жаль, є "сірі" перевізники. Ми зустрічали автомобілі, обладнані замість спеціальних нош просто диваном. Ми виручали пацієнта з машини, в якій на ходу випадало скло, а в салоні при літній спеці не було чим дихати крім вихлопних газів. Цим замовникам довелося сплатити майже подвійну вартість перевезення з Одеси до Києва. Первинно вони домовлялися транспортувати службою МедТаксі, але отримавши ціну на 300 гривень нижче поїхали "сірим" перевізником. Однак, вже на пів дороги, під Уманню, терпінню прийшов кінець. Низька демпінгова ціна на перевезення може стати пасткою. І друга рекомендація. Ставтеся серйозно до дороги, адже хворій людині вдесятеро важче долати шлях, ніж здоровому. Підготуйте заздалегідь документи, проконсультуйтеся з лікарем, задайте без сорому всі хвилюючі питання диспетчеру МедТаксі, обов'язково приймайте призначені лікарські засоби. Екіпажі служби перевезення хворих "МедТаксі" підготовлені до того, щоб ваша дорога була комфортною. 
 
Щоб дізнатися всі нюанси перевезення, в тому числі й розрахувати його вартість в залежності від пункту призначення, зв'яжіться з диспетчерською службою "МедТаксі"
+38 068 717 0622 (Viber, WhatsApp); 
 +38 050 344 33 03.

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED