Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

МОЗ: впровадження електронної торгівлі лікарськими засобами

МОЗ: впровадження електронної торгівлі лікарськими засобамиМіністерство охорони здоров'я спільно з Державною службою з лікзасобів і контролю за наркотиками розробили проєкт постанови Кабінету Міністрів щодо впровадження електронної торгівлі лікзасобами. Про це повідомив заступник міністра охорони здоров'я Ігор Іващенко під час пресбрифінгу сьогодні 17 травня.

"МОЗ спільно з Держлікслужбою розробило й подало до Кабміну проєкт постанови щодо внесення змін до ліцензійних умов стосовно провадження господарської діяльності з виробництва, імпорту, оптової та роздрібної торгівлі лікзасобами, а також доставляння їх до кінцевого споживача. Йдеться про так зване впровадження електронної торгівлі лікзасобами та їх доставлення пацієнтам", - сказав він.
 
Проєкт постанови передбачає можливість суб'єктів, які здійснюють роздрібну торгівлю лікзасобами, здійснювати електронну торгівлю лікзасобами та забезпечувати їх постачання кінцевим споживачам.
 
"Сам проєкт постанови передбачає встановлення відповідних вимог до ліцензіатів, які насамперед стосуватимуться наявності аптечних закладів, відповідних приміщень для здійснення електронної торгівлі, наявність матеріально-технічного оснащення щодо транспортування і доставляння або можливість укладення договорів з операторами поштового зв'язку для здійснення такого транспортування", - сказав заступник міністра.
 
Також Іващенко додав, що проєкт постанови деталізує вимоги щодо вебсайту, на якому можуть здійснюватися замовлення, а також вимоги до осіб, які прийматимуть і формуватимуть замовлення. Додатково встановлюються вимоги щодо умов доставляння лікзасобів і можливість проведення консультацій для пацієнтів.

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED