Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

Степанов назвав ціну однієї вакцини проти COVID-19

Степанов назвав ціну однієї вакцини проти COVID-19Очільник МОЗ розповів скільки в Україні коштує одна доза вакцини проти COVID-19. При цьому він зауважив, що умови контрактів не дозволяють розголошувати вартість конкретних препаратів.
 
За словами Степанова, середня ціна однієї дози вакцини проти коронавірусу в Україні становить 7,52 долара, а приблизно 193 гривень. Про це міністр розповів в ефірі одного з телеканалів.   
 
“Ми не можемо розголошувати ціну, у нас досить жорстка конфіденційність договорів. Але можу сказати, що загалом на всі ці вакцини ми витрачаємо 240,5 мільйонів доларів – на 32 мільйони доз вакцини. Це з доставлянням, логістикою, операційними витратами. Шляхом нехитрих маніпуляцій ви побачите, що середня ціна однієї дози вакцини для України становить 7,52 долара”, - відмітив Степанов. 
 
Степанов розповів, що через організацію Crown Agents Україна законтрактувала 32 мільйони доз вакцини, а саме 20 мільйонів доз вакцини від Pfizer-BioNTech, 10 мільйонів доз  від Novavax та 2 мільйони AstraZeneca (CoviShield).
 
Зауважимо, що ще 8 мільйонів вакцин безплатно надходять в Україну в межах ініціативи COVAX. Окрім цього, Україною законтрактовано 1 мільйон 915 тисяч доз вакцини CoronaVac. 
Наступна партія вакцин повинна прибути в Україну вже від 17 травня. Україна отримає препарат виробництва компаній Pfizer та BioNTech.

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED