Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

Проведення вакцинації колективів: чи дозволяється щеплення родичів працівників?

Проведення вакцинації колективів: чи дозволяється щеплення родичів працівників?Головний санітарний лікар України Віктор Ляшко повідомив, що вакцинація проти коронавірусу колективів ще не розпочалась. Втім, станом до списку очікування записались понад 436 колективів, в яких працює 53 575 співробітників.
 
Віктор Ляшко нагадав, що записатись на вакцинацію можуть організовані колективи, де є понад 50 охочих. Наразі питання лише у наявності потрібної кількості доз вакцин. 
“Ми реєструємо організовані колективи, де працює понад 50 людей. Щойно буде достатня кількість вакцин, мобільні бригади поїдуть їх щеплювати”, - зазначив Ляшко.
 
Також головний санлікар наголосив, що родичів співробітників, які працюють у таких компаніях, щеплювати не будуть.
 
“Досить часто мені ставлять питання, чи входять до цих колективів родичі тих людей, які працюють в компаніях або організованих колективах? Не входять”, - зазначив він.
 
Та пояснив, що у МОЗ зробили запис організованих колективів для того, "щоб якомога швидше нарощувати кількість щеплень на різних платформах в разі, коли буде велика кількість вакцин".
 
Нагадаємо, щоб записатися в чергу на вакцинацію, потрібно залишити заявку через контакт-центр, визначити відповідальну контактну особу з питань вакцинації, скласти поіменні списки охочих вакцинуватися, забезпечити приміщення для вакцинації.

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED