Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

Виписування кисневозалежних пацієнтів з COVID-19 під нагляд сімейних лікарів: коментарі МОЗ

Виписування кисневозалежних пацієнтів з COVID-19 під нагляд сімейних лікарів: коментарі МОЗМОЗ дозволить виписувати пацієнтів з COVID-19, які вже не потребують стаціонарного лікування, але потребують кисневої підтримки, під нагляд сімейного лікаря.

Про це під час брифінгу повідомила перша заступниця міністра охорони здоров'я України Ірина Садов'як.
За її словами, наказом МОЗ буде внесено зміни до стандарту надання медичної допомоги при коронавірусній хворобі, зокрема, щодо стаціонарного лікування пацієнтів з COVID-19.
 
«Будуть внесені такі зміни: рішення про виписку приймає лікар-куратор на підставі зменшення клінічних ознак захворювання, стійкої тенденції до нормалізації лабораторних показників. Якщо у хворого, попри відсутність клініко-лабораторних ознак активного інфекційного процесу, методом ПЛР визначається фрагмент РНК збудника, він може бути виписаний додому на самоізоляцію і продовження лікування лікарем первинної медичної допомоги. Пацієнт, який потребує кисневої підтримки, може бути виписаний на амбулаторне лікування за його або його законного представника вимогою за одночасного виконання двох вимог: SpO2 (рівень сатурації) має бути більшим або дорівнювати 94% при диханні пацієнта киснем низького потоку 3-5 літрів на хвилину, а також наявності в амбулаторії кисневого концентратора, який забезпечує потік до 8 літрів», - розповіла Садов’як.
 
Тобто, якщо пацієнт з COVID-19 вже не потребує стаціонарної допомоги, але потребує кисневої підтримки, він може бути виписаний додому під спостереження сімейного лікаря за наявності в амбулаторії кисневого концентратора, що забезпечить йому кисневу підтримку в домашніх умовах.

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED