Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

Відкриття пунктів вакцинації в лікувальних закладах: чому це може завершитися катастрофою?

Відкриття пунктів вакцинації в лікувальних закладів: чому це може завершитися катастрофою?В Україні відкриють дві тисячі пунктів вакцинації в лікувальних закладах.

В МОЗ стверджують, що пункти будуть обладнані всім необхідним згідно з вимогами інфекційного контролю. Пункти почнуть вакцинацію населення у віці 65+, запис на вакцинацію проводитимуть через реєстратури медзакладів та сімейних лікарів.
 
Лікар-інфекціоніст Андрій Александрін вважає, що ідея створення пунктів вакцинації на базі лікарень є невдалою та призведе до тяжких наслідків.
 
"Для мене дивно, коли починають готуватися до вакцинального процесу при COVID-19, у мене питання до головного санітарного лікаря Віктора Ляшка - чим відрізняється процес вакцинації проти COVID-19 від процесу вакцинопрофілактики при грипі, кору та інших вакцинокерованих інфекціях? Я як фахівець скажу - нічим. Коли у 2021 році чиновники МОЗ заявляють, що будуть створені дві тисячі пунктів вакцинацій у лікувальних установах - це катастрофа для нашої країни", - сказав він.
 
За словами лікаря, вакцинація від коронавірусу в усьому світі організовується в "польових" умовах - для мінімального залучення людей в медустанови. У зв'язку з цим він нагадав про випадки внутрішньолікарняних інфекцій в Україні.
 
"І коли людина приходить до лікувального закладу і стоїть в черзі, вона піддається величезній кількості інфекційних ризиків і може заразитися різними інфекціями, не тільки COVID-19. До якісного інфекційного контролю нам ще дуже далеко", - сказав він.

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED