Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

Виснаження лікарів на тлі пандемії COVID-19: пояснення від професора НМУ

Виснаження лікарів на тлі пандемії COVID-19: пояснення від професора НМУЛікарі, які працюють з хворими на COVID-19, досить часто емоційно та фізично виснажені.
Про це на пресконференції повідомив завідувач кафедри анестезіології та інтенсивної терапії Національного медичного університету ім. Богомольця, доктор медичних наук, професор Сергій Дубров.
 
«Більшість лікарень «першої черги» працюють з хворими на COVID-19 вже рік. Втома медичного персоналу вже колосальна. Медичний персонал досить задовільно тримав втому впродовж 3-4 місяців. Але коли ця ситуація триває понад рік, то багато хто подумує звільнятися. Я спілкувався з колегами, і вони кажуть «вже не хочеться тих грошей», попри адекватні зарплати, які є набагато вищими, ніж в інших лікарів», - сказав Дубров.
 
Також за його словами на моральний стан лікарів впливає і той фактор, що досить складно прогнозувати перебіг захворювання.
 
«Тобі знається, що пацієнт вже одужує, але часто буває так, що різко погіршуються показники, знижується сатурація, і психологічно це не може не впливати на лікаря», - сказав Дубров.

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED