Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

Наближення медичної допомоги в ПМГ-2021 на пацієнта та його сім'ю

Наближення медичної допомоги в ПМГ-2021 на пацієнта та його сім'юТрансформація системи охорони здоров'я відбувається не лише зовні - у зміні системи фінансування, впровадженні електронних інструментів, а й зсередини - у ставленні лікарів до пацієнтів та в якості надання медичної допомоги. Зміна моделі фінансування з утримання стін на модель “гроші йдуть за пацієнтом” вимагає від медичних закладів конкурентоспроможності. А для цього потрібно пропонувати більше, ніж сучасний вигляд лікарні. Потрібно змінювати підхід до лікування та ставлення до пацієнта.
Орієнтування на сім'ю та пацієнта вже працює на первинній ланці. Де пацієнт, маючи право вільно обирати лікаря, зважає на якість медичної допомоги, додаткові сервіси та ставлення до себе. А зростання кількості приватних закладів та лікарів-ФОП стимулює конкуренцію та змушує медзаклади поліпшувати якість надання послуг. 
 
Впровадження сімейноорієнтованого догляду поліпшує якість та ефективність медичних послуг і на спеціалізованому рівні. Національна служба здоров’я підтримує розвиток сімейноорієнтованої медицини. Саме тому, при укладенні договорів зі спеціалізованими закладами, НСЗУ висуває вимоги не лише до спеціалізації та кількості фахівців, до обладнання, а й до психоемоційних та фізичних потреб пацієнта. Так було у 2020 році, і так залишиться у 2021-му.
 
Наприклад, ми вважаємо, що вільний доступ до реанімації - дуже важливий. Тому поставили виконання медичними закладами наказу МОЗ № 592 «Порядок допуску відвідувачів до пацієнтів, які перебувають на стаціонарному лікуванні у відділенні інтенсивної терапії» як обов’язковий пункт договору між НСЗУ та лікарнею у всіх пакетах.
 
В ПМГ-2021 медична допомога максимально наближена до пацієнта та його сім’ї. Передбачено супровід пацієнтів з туберкульозом на первинній ланці. З 1 липня буде введено новий пакет - «Психіатрична допомога, яка надається мобільними мультидисциплінарними командами». У 2021 році залишається пакет послуг з мобільної паліативної допомоги. Пацієнт перебуваючи вдома, отримує безоплатно не тільки лікування симптомів захворювання, ефективне знеболення, а й психологічну допомогу та навчання родини особливостям догляду за людиною, яка потребує паліативної допомоги.
 
Зауважимо, що в деяких випадках без залучення родини взагалі неможливо надати якісну медичну допомогу та відновити порушені чи втрачені фізичні навички. Тому до всіх медичних пакетів з реабілітації включено навчання родини особливостям догляду за людиною, запобіганню можливих ускладнень та дотриманню рекомендацій. Кваліфікована допомога близької людини допоможе пацієнту якнайшвидше пристосуватись до нових умов життя після лікування у стаціонарі. Активне залучення родини у процес лікування, у процес догляду в умовах стаціонару, значно покращує фізичне та психосоціальне здоров’я пацієнта, прискорює одужання та збільшує задоволеність медичними послугами. 

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED