Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

Як введення локдауну вплине на заробітну плату медиків?

Як введення локдауну вплине на заробітну плату медиків?З 5 по 16 квітня столиця вводить локдаун й відповідно в таких випадках, знову забороняються планові госпіталізації у державних та комунальних медичних закладах. Проте досвід попередніх обмежень і зростальна кількість пацієнтів з задавненими хворобами далися взнаки й цього разу обмеження не буде тотальним.  
КМДА на своєму засіданні 1 квітня 2021 року вирішила залишити доступ до медичної допомоги певним групам пацієнтів:
  • вагітним з ускладненим перебігом  вагітності та пологів;
  • вагітним, роділлям, породіллям, новонародженим;
  • пацієнтам з онкологічними та пульмонологічними захворюваннями  у спеціалізованих відділеннях лікувальних закладів;
  • паліативним хворим у стаціонарних умовах.
А також не обмежується проведення інших невідкладних і термінових заходів з госпіталізації, якщо їх перенесення  чи відтермінування може завдати здоров’ю людини непоправної шкоди.
 
Заклади охорони здоров’я національного рівня також мають суворо обмежити госпіталізацію планових хворих. Високоспеціалізована медична допомога в стаціонарах може надаватися лише за життєвими показами й з обов’язковим дотриманням відповідних санітарних та протиепідемічних заходів.
 
Зауважимо, що існують ризики, що обмеження лікувальної діяльності знову вдарить по бюджету лікарень, адже у них був шанс заробити більше з 1 квітня, коли офіційно запрацювали нові – збільшені – тарифи Програми медичних гарантій -2021. Минулого року локдаун призвів до звільнення та зменшення зарплатні медиків, тому цього року залишається сподіватися, що він таки закінчиться 16 квітня. А зі сторони КМДА буде знайдено ресурси та можливість компенсувати медичним працівникам, що не працюють з хворими на COVID-19 відповідні кошти.

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED