Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

Кількість людей, які хворіють на онкологічні захворювання: дані МОЗ

Кількість людей, які хворіють на онкологічні захворювання: дані МОЗКількість людей, які хворіють на онкологічні захворювання, в Україні більше ніж 1 мільйон. Щороку рак стає причиною смерті до 80 тисяч громадян.
Про це на брифінгу заявив міністр охорони здоров'я Максим Степанов з посиланням на дані Національного канцер-реєстру.
 
Степанов підкреслив, що у 2019 році 35% випадків злоякісних новоутворень були виявлені на третій та четвертій стадії захворювання.
 
“Такі показники демонструють недостатню обізнаність про симптоми злоякісних новоутворень як серед лікарів первинної ланки, так і серед населення”, - зауважив очільник МОЗ.
 
Всі обізнані в питаннях здорового способу життя. І вони, на перший погляд, здаються банальними: правильне харчування, зменшення вживання алкоголю, відмова від куріння, регулярні фізичні навантаження. Відомо, що вони впливають на якість життя людини та є простим, але ефективним способом поліпшити своє здоров'я.
 
Щоб знизити частоту захворюваності, існують два види профілактики. До первинного методу належить вакцинація, а вторинна профілактика являє собою ранню діагностику та скринінг, які повинні бути ініційовані на національному рівні. На прикладі розвинених країн доведено, що при такому підході смертність від злоякісних новоутворень буде зменшуватися.

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED