Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

Збільшення кількості трансплант-координаторів у 2021 році: подробиці

Збільшення кількості трансплант-координаторів у 2021 році: подробиціМіністерство охорони здоров’я України протягом 2021 року значно збільшить кількість трансплант-координаторів. 
Про це під час щоденного брифінгу повідомив Міністр охорони здоров’я Максим Степанов.
“Саме від оперативної та якісної роботи трансплант-координатора залежить, чи відбудеться трансплантація. З початку 2021 року у  “Єдиній інформаційній системі з питань трансплантації” зареєструвалися 54 трансплант-координатори. Загальна потреба в Україні  - 500 таких спеціалістів. Я впевнений, що протягом цього року ми закриємо цю потребу”, - розповів очільник МОЗ.
 
Так Степанов зазначив, що трансплант-координатор має бути присутній у кожному приймальному відділенні опорних лікарень, де протягом 2020-2021 років проводилася реконструкція приймальних відділень у рамках програми Президента “Велике будівництво”. На сьогодні  в Україні 212 таких відділень. 
 
Протягом 2021 року в країні активно проводитиметься навчання трансплант-координаторів на базі 4-х закладів. Цими навчальними закладами стали Національна медична академія післядипломної освіти імені П. Л. Шупика МОЗ України, Національний інститут хірургії та трансплантології імені О. О. Шалімова НАМН України, Запорізька медична академія післядипломної освіти МОЗ України, Національний медичний університет імені О. О. Богомольця.
 
Нагадаємо, у вересні 2020 року Уряд за ініціативою МОЗ створив спеціалізовану державну установу “Український центр трансплант-координації”. Дана установа узгоджує діяльність трансплант-координаторів у закладах охорони здоров’я, веде відповідні реєстри згод та відмов на донорство та моніторинг результатів роботи центрів трансплантації в середньотерміновій перспективі. Також установа проводить аналіз роботи центрів трансплантації, якщо там показники відторгнення донорського органу перевищують середні по країні.

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED