Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

Вчені створили пристрій для аналізу крові в реальному часі

Вчені створили пристрій для аналізу крові в реальному часі Біохімічний аналіз крові інформативний за багатьма критеріями, але аналіз це такий собі "знімок крові" в конкретний момент часу. Наприклад при сепсисі кожна година бездіяльності лікарів збільшує ймовірність смерті на 8%. Той же COVID-19 часто викликає цитокініновий шторм, розвиток якого потрібно контролювати за станом крові безперервно в режимі реального часу.
Так вченими зі Стенфорду вдалося розробити технологію для оперативної й точної діагностики хімічного складу крові пацієнта у режимі реального часу.
Тест був успішно протестований на моделях щурів. Їм безперервно відстежували зміни інсуліну і глюкози. Також тест легко модифікувати для оцінки будь-якого білка або іншого біомаркеру конкретного захворювання.
 
Нове дослідження порівнюють з цілою лабораторією, це такий собі чіп з крихітними трубками й клапанами. Внутрішньовенна голка направляє кров пацієнта в мініатюрні контури пристрої, де ІФА виконується знову і знову.
 
Для пошуку конкретного біомаркера вчені налаштовують антитіла, які приєднуються до нього і починають світитися. Ця флуоресцентна реакція фіксується висококонтрастною камерою. В результаті вдається визначити не тільки наявність цільового білка, але і його концентрацію.
 
Проведення тесту буде особливо корисним у відділеннях інтенсивної терапії та невідкладної допомоги, де точність і терміни діагностики надзвичайно важливі. Найбільш актуальний приклад – цитокініновий шторм, внаслідок COVID-19.Без своєчасної медичної допомоги такі події призводять до відмови внутрішніх органів і летального результату. ІФА-тест в режимі реального часу буде повідомляти, чи знижується рівень цитокінів у відповідь на лікування.
 
В цей час команда вже модифікує тест для оцінки головного цитокіну COVID-19 - інтерлейкіну-6, адже тест, які використовують наразі, зокрема на ІЛ-6 вимагають 3 днів для опрацювання результату.

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED