Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

Закуповування ліків для протидії COVID-19, що не входять в Нацперелік: подробиці

Закуповування ліків для протидії COVID-19, що не входять в Нацперелік: подробиціУряд вніс необхідні зміни до постанови, згідно з якими тепер лікарні мають право закупляти медикаменти для терапії коронавірусної інфекції, які раніше не входили до Національного переліку ЛЗ. Таку інформацію озвучив керівник МОЗ Максим Степанов.
Він зазначив, що на цьому тижні МОЗ ініціювало прийняття ряду важливих документів, які прямо впливають на надання медичної допомоги. За його словами, до них відноситься і внесення змін до постанови уряду про закупівлю медикаментів.
 
Так очільник МОЗ заявив, що тепер медустанови, які надають допомогу хворим з коронавірусною інфекцією, матимуть право купувати ліки, які не належать до Нацпереліку.
“Ми дозволили закуповувати нашим лікарням лікарські засоби, які не входять до Національного переліку лікарських засобів … Ці зміни дозволять оперативно здійснювати закупівлю в регіонах України лікарських засобів для лікування COVID-19 і не включених до Національного переліку основних лікарських засобів”, – роз’яснив він.
 
Глава відомства зазначив, що завдяки підтримці проєкту постанови про розширення переліку товарів, медвиробів, які завозять на територію України й звільняють від сплати ПДВ, вдалося розширити цей перелік новими тест-системами для кількісного виявлення антитіл антигену коронавірусу різними методами, завезти додаткове устаткування для здійснення лабораторної діагностики.

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED