Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

Коли планується запровадження продажу інсулінів та антибіотиків лише за е-рецептом?

Коли планується запровадження продажу інсулінів та антибіотиків лише за е-рецептом? Степанов наголосив, що приймати антибіотики необхідно виключно за призначенням лікаря-спеціаліста.
Про це міністр охорони здоров’я Максим Степанов повідомив на брифінгу.
 
Адже за словами очільника МОЗ, з початку пандемії в Україні різко зросло споживання антибіотиків.
"Ми вважаємо, що всі антибіотики повинні продаватися за електронним рецептом", - наголосив міністр.
 
Він повідомив, що наразі у МОЗ розробляють відповідний модуль для роботи системи електронних рецептів, планується, що він запрацює з 1 квітня.
"Він спочатку почне працювати з інсулінами, з препаратами для імуносупресії та нарковмісними препаратами. А наступним кроком вже будуть антибіотики, які будуть продаватися виключно за електронним рецептом", - зазначив Степанов.
 
Також Степанов підкреслив, що в умовах чинної нормативно-правової бази МОЗ посилює контроль за використанням антибіотиків, зокрема, запроваджуючи зміни щодо виписки рецептів, продажу ліків в аптеках.
 
Крім того, Держлікслужбі доручено вжити контрольних заходів з перевірки продажу антибіотиків, які наразі продаються за рецептами.
"Антибіотикорезистентність - це дуже погано, тому... в жодному разі не вживайте антибіотики самостійно, прочитавши щось в інтернеті або порадившись зі знайомими. Антибіотики треба вживати виключно за призначенням лікаря-спеціаліста", - наголосив Степанов.

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED