Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

Реалізація Програми медичних гарантій у 2021 році: подробиці

Реалізація Програми медичних гарантій у 2021 році: подробиціМіністр охорони здоров'я Максим Степанов доручив відповідним органам внести зміни до ряду постанов Кабінету Міністрів України, зокрема щодо Програми медичних гарантій на 2021 рік. 
Про це було повідомлено під час щоденного онлайн-брифінгу.
 
“Зараз ведеться відповідна робота в цьому напрямі, зокрема в Міністерстві охорони здоров'я. Розроблений відповідний проєкт постанови та направлений на погодження з усіма сторонами, згідно з регламентом. Впевнений, що буде підтриманий саме такий варіант”, - підкреслив очільник МОЗ.
 
Наступним етапом буде продовження договору між Національною службою здоров'я України й лікарнями до 31 березня 2021 року та залишення всіх пакетів, які існують. Для Національної служби здоров'я України буде достатньо часу на підписання і продовження цих договорів.
 
Окрім того, днями НСЗУ завершить виплати закладам охорони здоров’я за листопад, а в кінці місяця - за грудень. Тобто, з фінансуванням для лікарень проблем не очікується.
 
Нагадаємо, що минулого тижня МОЗ підготувало проєкт Закону "Про внесення змін до Закону України "Основи законодавства України про охорону здоров’я", який направлено на погодження згідно з регламентом до органів центральної влади. Документ передбачає встановлення мінімальної зарплати для медичних працівників з прив’язкою до прожиткового мінімуму.

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED