Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

Президент України прокоментував закладені в бюджет-2021 гроші на медицину

Президент України прокоментував закладені в бюджет-2021 гроші на медицинуУ Держбюджет-2021 на медицину в Україні передбачили 160 мільярдів гривень. За словами президента Зеленського, ця сума – найбільша від здобуття Незалежності.
Про це він розповів у відеозверненні від 18 грудня, коментуючи як Державний бюджет на 2021, так і окремо частину виплат на медицину.
 
Також Зеленський  запевнив, що в бюджеті передбачили збільшення оплати праці медиків – на 30%. При цьому влада прагне ще збільшити зарплати лікарів, адже й запланованого збільшення не достатньо.
 
"У планах – оснащення 210 приймальних відділень, 450 нових машин швидкої допомоги. Доплати медикам, які протидіють COVID-19, продовжаться", – додав президент.
 
Нагадаємо, Верховна Рада 15 грудня схвалила Держбюджет-2021 у другому читанні й у цілому (289 голосів "за"). За словами прем'єр-міністра України Дениса Шмигаля до 2023 року уряд планує встановити витрати на медицину на рівні 5% ВВП. Це дасть можливість  урівняти зарплати українських медиків з європейськими.А у 2021 уряд зробить усе можливе, щоб додатково "назбирати, дозаробити" грошей для медичної системи.
 
Зазначимо, що очільник МОЗ Максим Степанов не поділяє такого оптимізму. Раніше він запевняв, що аби медицина в Україні бодай вижила у 2021 році, слід додати у бюджет щонайменше ще 57 мільярдів гривень.

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED