Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

Вчені провели аналіз рівня медицини різних країн світу

Вчені провели аналіз рівня медицини різних країн світуНауковці оцінили країни світу за рівнем медицини та окремо визначили розвиток кожної з них. Виявилось, що найгірше в Україні лікують ішемічну хворобу серця, а найкраще – діарею.
 
Вчені з Міжнародного дослідницького колективу провели аналіз рівня медицини різних країн світу. Вони підрахували, на скільки громадяни кожної з них забезпечені базовою медичною допомогою та на скільки вона ефективна. 
 
Аналіз розвитку медицини у 204 країнах світу проводився за період за 1990–2019 рік. Окремо враховувались 23 показники, які розбили на категорії на кшталт: профілактика, лікування, реабілітація тощо.
 
Дослідники не оминули й рівень вакцинації проти кору, кашлюка, дифтерії, правця, а також рівень надання антиретровірусної терапії при ВІЛ. 
 
Кожен показник оцінювали за 100-бальною шкалою. Для отримання інтегрального показника, дослідники визначили коефіцієнт впливу кожного чинника на загальний рівень охорони здоров’я.
 
За отриманими результатами, загальний показник для України становить 57 балів. Таким чином ми недалеко відірвались від Зімбабве, в якого 54 бали.
Найнижчу оцінку Україна отримала за лікування ішемічних хвороб серця – всього 2 бали. Натомість за лікування діареї країна заробила усі 100 балів. 
 
Найкращий рівень медицини продемонстрували Японія (96 балів) та Ісландія (95 балів). Натомість у США – 82 бали. 
Дослідники прийшли до висновку, що показники на 2019 рік менші, ніж повинні були б бути при поточному рівні фінансування.
 
Згідно з результатами дослідження, аби загальний рівень медичних послуг у країні перевищив 80 балів, на одну душу населення держава повинна фінансувати мінімум 1 398 доларів (39 тисяч 445 гривень) на рік.

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED