Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

Кабінет міністрів Україні підняв заробітну платню сімейним лікарям

Кабінет міністрів Україні підняв заробітну платню сімейним лікарямМіністр охорони здоров’я Максим Степанов повідомив, що Кабінет міністрів підняв ставку за пацієнта, які користуються послугами сімейного лікаря. Тепер за кожну підписану декларацію їм платитимуть на 51 гривню більше.
Відповідно до змін у програмі медичних гарантій, відтепер капітаційна ставка для лікарів становитиме 651 гривню 60 копійок. Раніше ж вона становила 600 гривень 48 копійок.
Міністр зазначив, що якщо декларацію з сімейним лікарем підписали 1 800 пацієнтів, то працівник додатково отримає близько 7 500 гривень.
 
При цьому Степанов підкреслив, що через пандемію коронавірусу і зростання кількості хворих, на сімейних лікарі дуже велике навантаження.
«Для нас дуже важливо підтримати сімейних лікарів у цей нелегкий час, зокрема фінансово. Принагідно я би хотів подякувати їм за важку щоденну роботу», – додав Максим Степанов.

Нагадаємо, наразі медикам, які працюють з хворими на COVID-19, виплачуються до 300% надбавок до заробітної плати. Окрім цього, з 1 вересня поточного року уряд підвищив заробітну плату усім медичним працівникам.
Окрім цього, 9 жовтня прем'єр-міністр України Денис Шмигаль заявив, що через затримки доплат медичним працівникам ініціює звільнення керівників Департаменту охорони здоров'я (ДОЗ).
Натомість Національна служба здоров'я ще раніше повідомила, що у 2021-му році базова капітаційна ставка за обслуговування одного пацієнта може зрости до 710 гривень.

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED