Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

Коронавірус наразі становить значну небезпеку не лише для людей з груп ризику – ВООЗ

Коронавірус наразі становить значну небезпеку не лише для людей з груп ризику – ВООЗВсесвітня організація охорони здоров'я заявила, що COVID-19 становить наразі значну небезпеку не лише для людей які входять в групу ризику, зокрема літніх або тих, що мають хронічні захворювання, а й для інших вікових груп.
Аналіз ситуації, яка склалася внаслідок стрімкого поширення COVID-19 зробив експерт з надзвичайних ситуацій ВООЗ Майк Райан під час брифінгу 26 жовтня. 
 
«Загальне зростання інфікування спостерігається серед різних вікових груп», – заявив експерт.
За його словами, у світі фіксують все більше випадків зараження серед молодих людей та людей середнього віку.
 
До основної причини цього в організації віднесли карантинні послаблення, з відновленням офісної роботи та відкриттям розважальних закладів.
«Цими благами цивілізації частіше користуються молоді люди, при цьому багато хто з них живуть з батьками й / або тісно контактують з літніми родичами», – йдеться в повідомленні ВООЗ.
 
Однак в організації просять не звинувачувати представників будь-якої з вікових груп в «поширенні коронавірусу», оскільки причин насправді набагато більше.
За словами експертів, у Європі сталось зростання кількості пацієнтів, які потребують госпіталізації для лікування COVID-19, інтенсивної терапії. Незначно зросла і смертність.
 
У ВООЗ вважають, що говорити про контроль над пандемією поки що рано. А от посилення карантину дасть можливість тримати ситуацію під контролем, як це було навесні. 

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED