Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

Експертні групи розпочали роботу над програмою медичних гарантій – НСЗУ

Експертні групи розпочали роботу над програмою медичних гарантій  – НСЗУВ НСЗУ розпочинаються засідання Робочих груп медичних експертів з питань розробки специфікацій та умов закупівлі медичних послуг за Програмою медичних гарантій на наступний рік.
Загалом, у складі Робочих груп 384 експерти (лікарі, представники МОЗ, НАМН, ВООЗ, керівники закладів охорони здоров’я, провідні фахівці відповідних галузей медицини, а також представники громадських та пацієнтських організацій) надаватимуть методичну, аналітичну, наукову та консультативно-дорадчу підтримку. 
 
Робочі експертні групи працюватимуть у рамках ініціативи зі створення Ради безпеки пацієнтів.
«Провідним завданням при розробці специфікацій та умов закупівлі за Програмою медичних гарантій на 2021 рік є удосконалення та розвиток надання медичних послуг. Ми працюватимемо над новими пакетами медичних послуг. Також НСЗУ пропонує розширити програму реімбурсації «Доступні ліки»»,  – зазначила координатор роботи груп медичних експертів, кандидат медичних наук Світлана Дудник
 
Основним завданням нової ініціативи є поліпшення якості надання медичних послуг та їх наближення до людей. Медичні експерти Ради безпеки пацієнтів працюватимуть над побудовою високих стандартів закупівель послуг за Програмою медичних гарантій.
До Програми медичних гарантій-2021 входитимуть 35 пакетів медичних послуг, серед них 2 з лікування COVID-19 та 7 нових пакетів, яких не було в поточному році, серед них, зокрема такі:
  1. «Готовність до реагування на інфекційні захворювання та епідемії»;
  2. «Стоматологічна допомога дорослим та дітям»;
  3. «Ведення вагітності в амбулаторних умовах»;
  4. «Лікування пацієнтів методом інтракорпорального діалізу в амбулаторних умовах»;
  5. «Супровід та лікування дорослих та дітей, хворих на туберкульоз, на первинному рівні медичної допомоги»;
  6. «Діагностика, лікування та супровід пацієнтів з гематологічними захворюваннями (або підозрою на відповідні захворювання) у дорослих та дітей в амбулаторних та стаціонарних умовах»;
  7. «Психіатрична допомога, яка надається мобільними мультидисциплінарними командами з охорони психічного здоров’я».
Також до громадських обговорень умов закупівель медичних послуг у рамках Програми медичних гарантій-2021 було запрошено понад 50 лікарських організацій, а також залучено громадські організації та міжнародних партнерів, зокрема, від Європейської Бізнес Асоціації, Центру контролю та профілактики захворювань Департаменту охорони здоров’я США (Centers for Disease Control and Prevention — CDC) та ВООЗ.
 
Окрім того, наступного року НСЗУ пропонує розширити й програму реімбурсації «Доступні ліки», зокрема, включити до програми ліки для пацієнтів, що перенесли інфаркт або інсульт, а також лікарські засоби для людей з розладами психіки та поведінки. Зокрема, для лікування таких захворювань, як шизофренія, афективні розлади, в тому числі депресія, невротичні розлади та епілепсія.
Програма медичних гарантій у 2021 році спрямована на формування якісно нових підходів до надання медичної допомоги. З кожним роком вони мають ставати більш досконалими, якісними та доступними та гарантувати пацієнту безпеку, відчуття захищеності та задоволеності медичними послугами.
 
Місія НСЗУ залишається незмінною – універсальне медичне покриття, коли пацієнт може отримати доступну та якісну медичну допомогу без значних фінансових втрат. 

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED