Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

В Києві розпочався сезон захворюваності на грип

В Києві розпочався сезон захворюваності на грип У Києві розпочався сезон захворюваності на грип та ГРВІ. Протягом минулого тижня захворіло вісім тисяч людей.
Про це повідомив мер міста Віталій Кличко.
За його словами, протягом минулого тижня захворіло вісім тисяч людей. Такі дані очільник столиці наводить з посиланням на дані Київського міського лабораторного центру МОЗ України.
Серед хворих 4047 дорослих та 4038 дітей. Половина хворих дітей – це школярі. До медичних закладів госпіталізували 24 пацієнти, зокрема, десять дітей.
 
Зазначається, що цього сезону епідеміологи очікують, що до України прийде чотири штами грипу. Найагресивніший з них – грип типу А – "Гонконг". Симптоми такі ж, як при коронавірусі. Поки що науковцями спостерігається лише відмінність в інкубаційному періоді. 
Науковці та лікарі стверджують, що цьогорічний сезон грипу точно відрізнятиметься від усіх попередніх. Бо на додаток до нього триває боротьба з коронавірусом. І якщо навесні, за словами чиновників, карантин стримав поширення і грипу, і коронавірусу, то нині, коли його послабили, прогнози вже не такі оптимістичні. 
 
Лікарі поки не мають чіткою відповіді, щодо можливості захворіти одночасно на грип та COVID-19. Зазвичай, людина, яка хворіє на одну інфекційну хворобу, інфікуватись іншою не може. Але ж у світі вже є зафіксовані випадки так званої ко-інфекції. Тобто, коли пацієнта одночасно атакують обидва віруси.  
 
«Вакцинація від грипу в наступному епідсезоні є вкрай важливою. Ще ніколи вона не була настільки актуальною і важливою. Накладається циркуляція вірусу грипу і циркуляція вірусів коронавірусів. І ця спільна циркуляція вона може призвести до поєднаної інфекції в пацієнтів, яка протікає значно важче і може мати своїм наслідком тяжкі ускладнення, які можуть призвести до смерті. У нас нема вакцинації проти COVID, але є вакцинація проти грипу», – каже завідувачка відділу грипу та ГРВІ ЦГЗ МОЗу Оксана Артемчук.
Також труднощі можуть виникнути з перезавантаженістю лікарень.
 
Нагадаємо, що в аптеках наявні вакцини проти грипу. Тож українці можуть придбати вакцину в аптеці власним коштом і зробити щеплення у закладі охорони здоров’я.

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED