Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

22 жовтня – Міжнародний день людей з вадами мовлення

22 жовтня – Міжнародний день людей з вадами мовленняЩорічно 22 жовтня, починаючи з 1998 року, у світі відзначається Міжнародний день людей, що заїкаються (International Stuttering Awareness Day).
 
Ідея заснування цієї дати народилася за підтримки Міжнародної асоціації людей, які заїкаються (International Stuttering Association, ISA), заснованої в 1995 році й позиціонує себе як «рупор всіх заїк на міжнародному рівні».
 
Відзначення Всесвітнього дня людей з вадами мовлення має на меті акцентувати увагу на проблемі людей із вадами мовлення для підтримки їх у суспільстві.
Король Великобританії, Канади, Австралії та Південної Африки Георг VI, який страждав на заїкання, визнав важливість мовної терапії для лікування заїкання ще на початку 20-го століття.
 
Люди, які заїкаються стикаються й з рядом психологічних проблем:
  • боязкість та збентеження у присутності людей;
  • надмірна вразливість;
  • яскравість фантазій, що підсилює заїкання;
  • відносна слабкість волі;
  • боязнь говорити в присутності певних людей або в суспільстві.
Організація Міжнародного дня людей, що заїкаються – це тільки один з масштабних проєктів ISA.
В цей День, який щороку присвячений певній темі, проходять різні конференції, семінари, зустрічі та ряд соціальних заходів, спрямованих на підвищення інформованості широкої спільноти про проблеми й складнощі, з якими доводиться стикатися людям, які заїкаються, у повсякденному житті.
Заїканням страждали, Демосфен, Вінстон Черчилль, Мерилін Монро, Ісаак Ньютон та інші відомі люди.
 
Варто пам’ятати, що мовлення – це основа людського розуму, від якого залежить засвоєння інформації, налагодження соціальних контактів. Найбільш часто мовні розлади проявляються в дитячому віці. До важких форм патологій мовленнєвої організації відносять деякі види заїкання, дизартрія, алалія. Більшість порушень у мовленні можна виправити за умови вчасного звернення до логопеда.

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED