Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

Держава не може собі дозволити розроблення української вакцини від COVID-19 – Ляшко

Держава не може собі дозволити розблення української вакцини від COVID-19 – ЛяшкоМОЗ закликає українські фармкомпанії розглянути можливість виробництва в Україні іноземних вакцин, які зараз проходять клінічні випробовування, адже розробка української вакцини від коронавірусу має високу вартість, відповідно держава не може собі дозволити.
 
Про це заявив головний санітарний лікар України Віктор Ляшко.
 
«Ми повинні розуміти, що розробка вакцини – це досить недешеве задоволення. 10 мільйонів на першій стадії – це розробка пошуку технологій. Далі, коли є технологія, треба її адаптувати та подивитися на ті технології, якими володіють наші фармацевтичні виробники. І далі поєднувати замовлення держави, готовність і спроможність наших фармацевтичних виробників», – пояснив Ляшко.
 
Наразі МОЗ просить вітчизняних фармацевтичних виробників, щоб була розглянута можливість виробництва в України іноземних вакцин, випробування яких уже завершується, оскільки розроблення вітчизняної вакцини вимагає великих коштів та є досить довготривалою.
«Без різниці, якої країни-виробника – європейського, американського, індійського. Якщо вакцина доведе свою ефективність і є можливість виробляти, то краще, щоб на вітчизняних площах це було розроблено і забезпечило б  українців», – додав головний санлікар.
 
Нагадаємо, що ВООЗ зазначили, щодо сподівання мати в наявності до 2021 року принаймні однієї ефективної вакцини, але вона буде доступна тільки в «обмежених кількостях».
У світі вже 10 вакцин перебувають на останньому етапі клінічних випробувань. Кандидатами на вакцину стали близько 40 препаратів, декілька з них можуть отримати реєстрацію від ВООЗ вже наприкінці 2020 року.

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED