Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

Препарати на основі канабідіола можуть допомогти пацієнтам з COVID-19

Препарати на основі канабідіола можуть допомогти пацієнтам з COVID-19Американські та ізраїльські вчені вважають, що препарати на основі канабідіола (речовини, яка міститься в канабісі, і не має психотропного ефекту) можуть допомогти пацієнтам з COVID-19, у яких захворювання протікає у важкій формі та з ускладненнями в легенях.
 
Про це йдеться в дослідженні вчених з Університету Небраски та Техаського біомедичного науково-дослідного інституту.
У роботах йдеться, що канабідіол має протизапальну дію та здатний запобігати «цитокініновому шторму» занадто сильній відповіді імунної системи, що призводить до тяжких побічних ефектів.
Дослідження проходило з застосуванням канабідіолу на мишах, що призвело до значного поліпшення функції легень. У тварин знизився рівень цитокінів в крові та підвищився вміст кисню. У тому випадку, якщо речовина виявиться ефективною, дослідники будуть готуватися і до випробувань на людях. 
 
Також науковці наголошують, що коронавірус не можна лікувати канабідіолом в домашніх умовах, без нагляду лікарів. 
«Початкова стадія COVID-19 характеризується спробою вірусу приховати себе від імунної системи. Якраз в цей момент організму необхідно стимулювати імунітет, і застосування протизапальних засобів може виявитися смертельним. Тому канабідіол може бути виходом», – розповів доктор Джек Ю, професор університету Огаст.
 
Зазначимо, що в Україні використання медичного канабісу заборонене законом. Втім, на це питання все частіше звертають увагу. Так, президент Володимир Зеленський включив питання до всенародного опитування, що пройде у день виборів 25 жовтня. 
В Офісі Президента підкреслили, що йдеться тільки про препарати медичного характеру, які необхідні людям, що переживають важкий системний біль, вкрай тривожні та депресивні стани, посттравматичний стресовий розлад, зокрема й після фронту.

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED