Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

МОЗ опрацьовує план розгортання додаткових госпіталів

МОЗ опрацьовує план розгортання додаткових  госпіталів Міністерство охорони здоров'я опрацьовує план розгортання госпіталів для лікування хворих коронавірусом, однак зараз таке питання в Україні не стоїть.
Про це на брифінгу заявив міністр охорони здоров'я Максим Степанов.
 
За словами Степанова, Міністерство охорони здоров'я дійсно 2-3 тижні розглядає можливість розгортання госпіталів у разі погіршення ситуації з госпіталізацією хворих коронавірусом.
«Зараз немає в цьому необхідності. Але ми опрацьовуємо питання, щоб у нас було розуміння, скільки часу на це знадобиться. Що нам для цього необхідно, щоб ми максимально швидко могли розгорнути такий тимчасовий госпіталь на тій чи іншій території. Зокрема використовуючи й спортивні заклади, де є великі приміщення», — сказав Степанов.
 
Нагадаємо, що в Україні 16 жовтня зранку число інфікованих коронавірусом зросло до 287 231. Кількість випадків COVID-19 за останню добу зросла на майже шість тисяч. 
Серед них кількість хворих медичних працівників збільшилася на 199. З початку пандемії в Україні коронавірус виявили у 18 607 медиків. Достеменно відомо, що щонайменше 8 тисяч медиків одужали, а понад 132 – померли.

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED