Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

В українських лікарнях зайнято понад 40% ліжок, передбачених для хворих на COVID-19 – Степанов

В українських лікарнях зайнято понад 40% ліжок, передбачених для хворих на COVID-19 – СтепановСитуація з поширенням коронавірусної інфекції COVID-19 в Україні залишається напруженою. Понад 13 тисяч ліжок з передбачених для хворих на COVID-19 30 тисяч ліжок в лікарнях країни вже зайняті пацієнтами. Це більше 43%, і це є дуже тривожним сигналом. Таку інформацію повідомляє міністр охорони здоров’я України Максим Степанов.

Якщо буде зайнято більше половини ліжок в лікарнях, це буде сигналізувати про поширення епідемії вкрай швидкими темпами. Враховуючи сезонну епідемію грипу, яка зазвичай відбувається в Україні наприкінці осені-взимку, медична система країни може просто не впоратися з надзвичайно великим навантаженням. 

Чи будуть вживатися якісь реальні дії щодо збільшення кількості ліжок для хворих на COVID-19, у МОЗ поки не повідомляють. Раніше пан Степанов зазначав, що надзвичайно важливо організувати до більшості ліжок в лікарнях подачу кисню. Оскільки саме киснева терапія є основною при лікуванні хворих з важким та небезпечним для життя перебігом COVID-19.

У МОЗ не втомлюються закликати людей дотримуватися соціальної дистанції, носити маски у громадських місцях, транспорті, мити та дезінфікувати руки, уникати скупчення людей.

Автор: Ольга Купріянова
 

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED