Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

У Програмі медичних гарантій на 2021 рік передбачаються деякі зміни – НСЗУ

У Програмі медичних гарантій на 2021 рік передбачаються деякі зміни – НСЗУУ Національній службі здоров’я України розповіли про зміни, які передбачаються у Програмі медичних гарантій (ПМГ) на 2021 рік. Ці дані опубліковані на сторінці НСЗУ у Facebook.

Отже, у ПМГ-2021 буде:
  • Збільшено кількість пакетів, за якими надаються медичні послуги населенню. Усього до ПМГ-2021 буде включено 35 пакетів медичних послуг.
  • Деталізовано пакети медичних послуг, які вже існують на сьогодні. Окремо буде виділено амбулаторне ведення вагітності, амбулаторний діаліз, онкогематологію, гематологію, готовність до вживання термінових заходів для боротьби з епідеміями та поширенням інфекційних хвороб.
  • Включено пакети, які стосуються надання мобільної психіатричної допомоги та лікування туберкульозу на первинному рівні (сімейними лікарями).
  • Прописано можливість рідним пацієнтів цілодобово перебувати у відділеннях інтенсивної терапії (відповідно до наказу МОЗ №592).
  • Затверджено порядок знеболення пацієнта під час діагностичних та лікувальних процедур.
  • Встановлено індикатори якості надання медичної допомоги за деякими пакетами послуг.
В НСЗУ нагадують: за медичні послуги, отримані в межах Програми медичних гарантій, пацієнти не повинні платити. За них медичному закладу платить НСЗУ відповідно до встановлених тарифів.

Автор: Ольга Купріянова

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED