Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

З 1 вересня збільшилися тарифи на лікування дитячої онкології та мультирезистентного туберкульозу – НСЗУ

З 1 вересня збільшилися тарифи на лікування дитячої онкології та мультирезистентного туберкульозу – НСЗУУ Національній службі здоров’я України повідомляють про підвищення з 1 вересня 2020 року тарифів на оплату послуг з лікування дитячої онкології та мультирезистентних форм туберкульозу. Більш детально про ці зміни йдеться на сторінці НСЗУ у Facebook.

Отже, відбулися наступні зміни:
  • тариф на діагностичні процедури для виявлення раку у дітей та на хіміотерапію неповнолітніх пацієнтів збільшили у 4,7 разів;
  • тариф на лікування мультирезистентного (стійкого до найпоширеніших протитуберкульозних препаратів) туберкульозу підвищили на 40%.
В НСЗУ обіцяють найближчим часом почати кампанію з підписання додаткових договорів з медичними закладами, які надають медичні послуги з лікування дитячої онкології та туберкульозу, щоб закріпити нові, підвищені тарифи. Це означає, що за умовами нових договорів ці медичні заклади будуть отримувати більше коштів від НСЗУ за надані пацієнтам послуги.

Уже з наступного року планується застосовувати підвищувальні коефіцієнти до тарифів на послуги з діагностики та лікування певних видів онкологічних хвороб, повідомляють в НСЗУ. Крім того, будуть застосовуватися і понижувальні коефіцієнти: якщо променева терапія проводиться пацієнтові на застарілому обладнанні. Це буде стимулювати медичні заклади своєчасно оновлювати своє обладнання.

Автор: Ольга Купріянова

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED