Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

На боротьбу з пандемією COVID-19 ООН просить у країн 38 мільярдів доларів

На боротьбу з пандемією COVID-19 ООН просить у країн 38 мільярдів доларівНа фінансування програми ВООЗ «Ініціатива АСТ» необхідно виділити 38 мільярдів доларів США. Ці кошти повинні бути сплачені країнами-членами ООН. Проте наразі до організації надійшло лише 3 мільярди доларів США. Тож в ООН просять країни пришвидшити свої виплати.

Про дану проблему повідомляє Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш. «Ініціатива АСТ», за його словами, вкрай важлива для світу, оскільки вона створена для поліпшення доступу громадян різних держав світу до вакцин, ліків, тест-систем та засобів індивідуального захисту, які необхідні зараз та в майбутньому для ефективної протидії COVID-19.

Для того, щоб «Ініціатива АСТ» ефективно працювала, їй необхідне фінансування у 38 мільярдів доларів США. Проте наразі країни спромоглися надати ООН лише 3 мільярди доларів США. Найбільшими донорами даної ініціативи є країни ЄС, Велика Британія, США та Японія. Проте зараз вони витрачають багато коштів для фінансування розробки і подальшого виробництва вакцини проти COVID-19, тож на загальносвітові потреби коштів у них поки не вистачає. Що дуже непокоїть ООН та ВООЗ. Тож пан Гутерреш закликає уряди провідних країн світу більш активно долучатися до фінансування «Ініціативи АСТ», запропонованої ВООЗ.

Автор: Ольга Купріянова

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED