Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

У 2020 році 375 осіб в Україні постраждало від спалахів гострих кишкових інфекцій – Центр громадського здоров’я

У 2020 році 375 осіб в Україні постраждало від спалахів гострих кишкових інфекцій – Центр громадського здоров’яЗа статистикою від Центру громадського здоров’я МОЗ, з початку 2020 року 375 осіб в Україні постраждало від спалахів гострих кишкових інфекцій. Більшість серед них, а саме 207 осіб, – діти. І це лише офіційна статистика, реальних же випадків отруєння набагато більше. Адже із симптомами кишкової інфекції хворі часто залишаються вдома, не звертаючись за медичною допомогою.

У Центрі громадського здоров’я нагадують, що заразитися кишковими інфекціями найчастіше можна після вживання зараженої їжі чи води. Тож якщо говорити про заходи профілактики кишкових інфекцій, то це дотримання наступних простих правил:
  1. Підтримувати чистоту на кухні, регулярно мити руки, особливо перед початком приготування їжі.
  2. Відокремлювати сиру їжу від готової, особливо в холодильнику.
  3. Ретельно мити продукти перед вживанням чи приготуванням, достатньо термічно обробляти їжу.
  4. Зберігати їжу при безпечній температурі.
  5. Пити чисту воду.
При виникненні симптомів кишкових інфекцій, таких як діарея, блювання, підвищення температури тіла, біль у шлунку, слід звертатися за медичною допомогою. Адже діарея та блювання можуть спровокувати зневоднення, що дуже небезпечно для життя людини. Особливо швидко настає зневоднення у дітей, тож не можна ризикувати, треба вчасно звертатися за медичною допомогою, наголошують у Центрі громадського здоров’я.

Автор: Ольга Купріянова

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED