У 2020 році 375 осіб в Україні постраждало від спалахів гострих кишкових інфекцій – Центр громадського здоров’я

У Центрі громадського здоров’я нагадують, що заразитися кишковими інфекціями найчастіше можна після вживання зараженої їжі чи води. Тож якщо говорити про заходи профілактики кишкових інфекцій, то це дотримання наступних простих правил:
- Підтримувати чистоту на кухні, регулярно мити руки, особливо перед початком приготування їжі.
- Відокремлювати сиру їжу від готової, особливо в холодильнику.
- Ретельно мити продукти перед вживанням чи приготуванням, достатньо термічно обробляти їжу.
- Зберігати їжу при безпечній температурі.
- Пити чисту воду.
Автор: Ольга Купріянова
Новые статьи:
- Чому дорослим важливо вакцинуватись: обов’язкові та рекомендовані щеплення
- Не всі водойми безпечні: де в Україні можна купатися, а де – заборонено
- Розширений неонатальний скринінг в Україні: як перші результати формують сталу систему діагностики
- Е-рецепт в Україні: що потрібно знати пацієнтам у 2025 році?
- МОЗ провело п’ятиденну експертну місію TAIEX щодо регулювання косметичної продукції
Также интересно посмотреть:
- Потреба у грошах для протидії пандемії COVID-19 є, але вона цілком контрольована – Володимир Зеленський
- Завдяки міжнародній ініціативі COVAX Україна зможе отримати близько 20% необхідних вакцин проти COVID-19 – Степанов
- Психічні розлади та важкі хвороби можуть стати причиною самогубства
- В НСЗУ розповіли про особливості оплати праці медиків вторинної ланки
- 37 районів та міст в Україні з 14 вересня потраплять до червоної зони – МОЗ