Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

Концепція розвитку електронної системи охорони здоров’я повинна бути затверджена цього року – Ярослав Кучер

Концепція розвитку електронної системи охорони здоров’я повинна бути затверджена цього року – Ярослав Кучер7 вересня поточного року відбулося перше засідання робочої групи, мета якого – розробити та затвердити Концепцію електронної системи охорони здоров’я (ЕСОЗ) в Україні. І хоча ЕСОЗ в нашій державі вже функціонує не перший рік, в її роботі є чимало проблем. Тож було вирішено повернутися до першоджерел її впровадження та почати з розробки концепції. 

Про результати засідання на сайті МОЗ повідомляє заступник міністр охорони здоров’я з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій та цифровізації Ярослав Кучер. Отже, за інформацією від пана Кучера, вже до кінця осені 2020 року повинна бути готова згадана вище концепція. Слід обрати єдиний вектор розвитку ЕСОЗ в Україні та рухатися відповідно до цього вектора. Коли концепція буде готова, її повинен затвердити Кабінет Міністрів України відповідним розпорядженням. Далі, на основі концепції, буде побудовано архітектуру ЕСОЗ, дорожню карту та стратегію розвитку ЕСОЗ в нашій державі.

За словами пана Кучера, проєкт концепції має бути поданий в МОЗ до 5 жовтня 2020 року. Зараз ведеться експертна робота з опрацювання проблемних напрямків та запитань, які є наразі в ЕСОЗ. Внесення пропозицій до концепції буде проводитися до 10 вересня поточного року. А вже 14 вересня буде проведено спільну аналітичну сесія.

Автор: Ольга Купріянова

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED