Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

Пандемія COVID-19 не має яскраво вираженої сезонності і хвиль – ВООЗ

Пандемія COVID-19 не має яскраво вираженої сезонності і хвиль – ВООЗПредставниця Всесвітньої організації охорони здоров'я Маргарет Гарріс під час віртуального інструктажу в Женеві заявила, що пандемія коронавірусної інфекції COVID-19 не має ні вираженої сезонності, ні хвиль. По суті, це одна суцільна хвиля. Також пані Гарріс зазначила, що COVID-19 зовсім не схожий на вірус грипу, тому потрібно перестати їх порівнювати.

У ВООЗ вказують на велику кількість хворих на COVID-19 в США, а також в інших країнах світу саме в літній період. Це вказує на те, що чітко вираженої сезонності у даного типу коронавірусу немає. І для його активного поширення осінньо-зимовий період не є такою важливою умовою, як для багатьох респіраторних вірусів. «Цей вірус любить будь-яку погоду», - резюмувала Маргарет Харріс.

Стурбованість ВООЗ викликає той факт, що в осінньо-зимовий період поширення COVID-19 співпаде з поширенням грипу та ГРВІ, а це додаткове колосальне навантаження на системи охорони здоров'я країн світу. Тому в ВООЗ закликають людей зробити щеплення хоча б від грипу восени цього року, якщо вже вакцини від COVID-19 поки для людей будуть недоступні. Передбачається, що кампанію з масової вакцинації людей від COVID-19 буде можливо провести не раніше другої половини 2021 року, за найоптимістичнішими прогнозами.

Автор: Ольга Купріянова
 
 

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED