Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

В Індії була введена перша доза вакцини від коронавірусу

В Індії була введена перша доза вакцини від коронавірусуКлінічні випробування розробленої в Індії вакцини «Коваксін» проти COVID-19 розпочалися в Всеіндійському інституті медичних наук в Делі.  Першу дозу ввели 30-річному жителю столиці, 24 липня.  Наразі чоловік почуває себе добре.

30-річного добровольця протягом двох годин тримали під наглядом у лікарні.  Моментальні побічні ефекти у чоловіка не спостерігалися, але його контролюватимуть протягом тижня.  Про це повідомляє видання Times of India.

У препараті використовується інактивована версія білка шипа SARS-CoV-2, що має викликати реакцію імунної системи у вигляді вироблення антитіл.

Спочатку добровольцям вводитимуть невеликі дози препарату.  Якщо виявиться, що вони безпечні, то наступній групі дозування збільшать.

Нагадаємо, раніше в ВООЗ повідомили, що вакцинація людей від коронавірусу почнеться не раніше 2021 року, попри позитивні результати тестувань зразків вакцини вже зараз.  Перший мільярд вакцин від коронавірусу буде направлено в країни з низьким та середнім рівнем доходу.

Автор: Наталія Холявицька

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED