Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

Львівські лікарі прооперували пацієнтку під безопіоїдним наркозом

Львівські лікарі прооперували пацієнтку під безопіоїдним наркозомУ Львівській лікарні швидкої допомоги провели унікальну операцію: хірургічне втручання пацієнтці здійснили під безопіоїдним наркозом. Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив головний лікар лікарні Олег Самчук.

За словами пана Самчука, такий наркоз робили на Західній Україні вперше. Оперували 53-річну пацієнтку: їй видаляли багатовузлову фіброміому матки і кісту лівого яєчника «гігантських», як написав Олег Самчук, розмірів. Пацієнтці однозначно була показана операція, і як можна швидше. Але ситуацію сильно ускладнювало ожиріння 4-го ступеня у хворої, через яке їй було дуже ризиковано робити традиційний наркоз. При зрості 160 см пацієнтка важить 140 кг. Крім того, у неї діагностована артеріальна гіпертензія, хронічна обструктивна хвороба легень, варикозна хвороба. Все це збільшувало ризики наркозу, після якого вона могла просто не прийти в себе. Тому було вирішено проводити операцію під безопіоїдним наркозом.

Головним анестезіологом на операції стала Наталія Матолінець. Операція тривала 4 години. В цей період часу працювало відразу 2 бригади хірургів. Операція оцінюється як успішна, стан пацієнтки задовільний. Їй показана післяопераційна реабілітація. Також лікарі рекомендують жінці схуднути, адже 4 ступінь ожиріння провокує безліч небезпечних для життя захворювань.

Автор: Ольга Купріянова
 

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED