Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

У гуртожитку столичного вузу 52 людини захворіли на COVID-19

У гуртожитку столичного вузу 52 людини захворіли на COVID-19У гуртожитку №12 Національного технічного університету України «Київський політехнічний інститут» на коронавірусну інфекцію COVID-19 захворіли 52 студента. Це гуртожиток Інституту спеціального зв'язку та захисту інформації (ІСЗЗІ) НТУУ «КПІ». Про спалах хвороби Київський міський лабораторний центр МОЗ повідомив 26 липня 2020 року.

Всього станом на 26 липня в цьому гуртожитку зафіксовано 52 лабораторно підтверджених випадків COVID-19. Всі захворілі - курсанти ІСЗЗІ. Всі випадки підтверджуються за допомогою ПЛР-тестування. 7 пацієнтів із зазначених 52-х хворих перебувають на лікуванні в одній з київських лікарень. У них підвищена температура тіла та інші симптоми вірусної інфекції, але їх стан оцінюється як стабільний. Решта хворі поки знаходяться на самолікуванні в гуртожитку, форма захворювання у них на даний момент легка.

Всього в гуртожитку №12 НТУУ «КПІ» проживає 152 студента. Виходячи з цього випливає, що COVID-19 виявлено у третини з них. Але не факт, що хвороба не буде поширюватися далі. Також на сьогодні ведеться робота по встановленню контактних осіб хворих, щоб обстежити їх і помістити на самоізоляцію.

Автор: Ольга Купріянова

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED