Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

Система охорони здоров'я України працює в звичайному режимі - Віктор Ляшко

Система охорони здоров'я України працює в звичайному режимі - Віктор ЛяшкоГоловний санітарний лікар України Віктор Ляшко в інтерв'ю на каналі Нromadskе повідомив, що система охорони здоров'я України на сьогодні нормально справляється з напливом хворих на коронавірусну інфекцію COVID-19. Все працює в звичному режимі, надзвичайної ситуації немає, навіть з огляду на збільшення кількості хворих останнім часом.

За словами Віктора Ляшка, такої ситуації, як в деяких інших країнах, коли лікарям доводилося робити вибір, кого з пацієнтів рятувати, в Україні поки що не було. І в МОЗ сподіваються, що її і не буде в майбутньому.

Головний санітарний лікар сказав, що зараз в Україні фіксується збільшення кількості випадків COVID-19, яке пов'язують з послабленням карантину по країні. Але підготовлена ​​ще з весни система охорони здоров'я нашої країни поки успішно справляється з лікуванням хворих COVID-19.

Віктор Ляшко зазначив, що якась кількість людей захворює, але також і певна кількість пацієнтів одужує. Тому сильної перевантаженості лікарень поки не відзначається, така тенденція є лише в деяких регіонах країни. Також Віктор Ляшко нагадав, що в разі перевантаженості опорних лікарень пацієнтів з COVID-19 готові прийняти лікарні другої хвилі. Тому на сьогодні підстав для того, щоб говорити, що система охорони здоров'я України не справляється з епідемією, немає.

Автор: Ольга Купріянова

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED