Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

Пандемія COVID-19 далека від завершення - ВООЗ

Пандемія COVID-19 далека від завершення - ВООЗСвітова пандемія коронавірусної інфекції COVID-19 ще дуже далека від завершення. Навпаки, вона тільки посилюється, і слід готуватися до нових хвиль поширення захворювання. Таку заяву під час прес-брифінгу зробив голова Всесвітньої організації охорони здоров'я доктор Тедрос Аданом Гебреісус.

Всі хочуть повернутися до нормального життя, без карантинних обмежень, зі свободою пересування між країнами, без масок і соціальної дистанції. Але, на жаль, поки це нереально, вважає доктор Гебреісус. І хоча багато країн мають значні успіхи в боротьбі з COVID-19, до завершення пандемії ще дуже далеко. Поки в ВООЗ не можуть дати прогнозів щодо того, через який період часу пандемія реально може піти на спад.

На сьогодні COVID-19 діагностували у понад 10 мільйонів людей у ​​всьому світі, хвороба призвела до смерті понад 500 тисяч чоловік. І до піку пандемії ще далеко, вважають у ВООЗ, тому жертв COVID-19 буде набагато більше. Провідні лабораторії світу працюють над розробкою ліків і вакцини проти COVID-19, але ніхто не береться робити точні прогнози щодо того, коли їх робота закінчиться успіхом. І чи буде це взагалі. Адже коронавірус, який викликає COVID-19, новий, а через це недостатньо вивчений. До того ж, він мутує, і ніхто не береться давати точні прогнози, чи реально взагалі захиститися від нього щепленням, і наскільки стійкий імунітет у людини формується після перенесеного захворювання. Всі ці запитання вимагають детального аналізу і вивчення.

Найбільше хворих на COVID-19 на сьогодні в США, Бразилії та Росії. В Україні також активно поширюється це захворювання.

Автор: Ольга Купріянова

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED