Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

В Україну надійшла гуманітарна допомога від ЄС для боротьби з коронавірусом

В Україну надійшла гуманітарна допомога від ЄС для боротьби з коронавірусомУкраїна отримала партію гуманітарної допомоги від Європейського союзу для боротьби з епідемією коронавірусної інфекції COVID-19. Зокрема, наша країна отримала засоби індивідуального захисту (ЗІЗ) для медиків.

Закупівлями займалася ВООЗ і деякі відповідальні за це структури ООН, а все фінансування надійшло від ЄС. Всього в Україну було доставлено 500 тисяч медичних масок, 250 тисяч халатів, 125 тисяч респіраторів, 50 тисяч захисних щитків, 2,5 тисячі окулярів. За прогнозами експертів, це може покрити потребу в ЗІЗ 50-ти медичних установ України.

Повідомляється, що всі доставлені в Україну ЗІЗ перевірили на відповідність стандартам безпеки і якості.

Гуманітарний вантаж прибув в Україну 23 червня 2020 року, в аеропорт «Бориспіль». Його зустрічали представники ЄС і ВООЗ в нашій країні.
Отримана гуманітарна допомога - це частина програми допомоги Європейського союзу Україні, а також частина ініціативи «Солідарність заради здоров'я». Ця ініціатива спрямована на запобігання поширенню COVID-19 в нашій країні.

Уже наприкінці цього місяця очікується прибуття в Україну нової гуманітарної допомоги. Цього разу це буде обладнання для лабораторій, витратні матеріали, реагенти.

Автор: Ольга Купріянова

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED