Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

Пандемія COVID-19 призвела до погіршення медичної допомоги при лікуванні інших хвороб - ВООЗ

Пандемія COVID-19 призвела до погіршення медичної допомоги при лікуванні інших хвороб - ВООЗЧерез пандемію коронавірусної інфекції COVID-19 в багатьох країнах світу знизився обсяг надання медичних послуг. Про це повідомляють у Всесвітній організації охорони здоров'я, посилаючись на результати нещодавно проведеного опитування.

Отже, дослідження, проведене ВООЗ в 82-х країнах світу, показало, що під час епідемії обсяг послуг з амбулаторного та стаціонарного лікування інших хвороб знизився. Більше половини країн, які взяли участь в дослідженні ВООЗ, обмежили або повністю припинили амбулаторне, стаціонарне лікування та громадський догляд. Таку інформацію на прес-брифінгу повідомив глава ВООЗ доктор Тедрос Аданом Гебреісус.

75% з опитаних країн визнали, що повністю або частково припинили надання послуг з реабілітації пацієнтів, а також стоматологічну допомогу населенню під час боротьби з COVID-19.

Обмежений доступ до медичної допомоги відзначається в більше половини опитаних країн. Особливо це стосується лікування психічних розладів, допологового спостереження за вагітними, діагностики раку, педіатрії. У 65% країн повідомили про збої в проведенні планової вакцинації, а також в діагностиці та лікуванні неінфекційних хвороб.

Системи охорони здоров'я різних країн світу по-різному справляються з викликами, які несе в собі епідемія COVID-19. Загальна проблема - нестача коштів. Тому 48 країн світу вже подали заявки в ВООЗ на отримання медичної допомоги на загальну суму в 92 мільйони доларів.

Пандемія COVID-19 стала викликом для всього світу. Але в ВООЗ закликають уряди країн не забувати про те, що інші хвороби нікуди не зникли, і на боротьбу з ними потрібні кошти, час і людський ресурс.

Автор: Ольга Купріянова


Медична платформа

Медичні меблі в ITMED