Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

Від грипу в цьому сезоні в Україні померла 71 людина

Від грипу в цьому сезоні в Україні померла 71 людинаЦентр громадського здоров'я оголосив підсумки цього епідсезону по захворюваності на грип в Україні. Враховувалися дані з 30 вересня 2019 року по 17 травня 2020 року. У цей період на грип та ГРВІ в нашій країні офіційно перехворіло 4,9 мільйони осіб (без урахування хворих, які самостійно лікувалися вдома і не зверталися за медичною допомогою).

У цьому сезоні грип та ГРВІ не так активно поширювалися в Україні, як в минулому. Наприклад, в 2018-2019 рр. цими хворобами перехворіло 5,4 мільйона чоловік в нашій країні.

Найчастіше на грип та ГРВІ традиційно хворіють діти. В Україні в 2019-2020 роках це було 72% від загальної кількості хворих. Всього в цьому сезоні через грип та ГРВІ було госпіталізовано понад 160 тисяч людей. Зафіксовано 71 летальний випадок через ускладнення, викликані грипом, серед померлих було двоє дітей. Всі померлі не були вакциновані від грипу в цьому році.

Для цього сезону характерно збільшення практично вдвічі кількості пацієнтів з пневмонією, яка розвивалася як ускладнення грипу та ГРВІ і важко піддавалася лікуванню.

Грип - це високозаразне вірусне захворювання, що має симптоми, схожі на ГРВІ, але небезпечний своїми ускладненнями. Грип має сезонність, починає поширюватися в Україні восени, поодинокі випадки можуть фіксуватися навесні. Осінньо-зимовий період - традиційна пора грипу в Україні.

Автор: Ольга Купріянова

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED