Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

До НСЗУ вже надійшло понад 5000 пропозицій від медичних установ про підписання договорів

До НСЗУ вже надійшло понад 5000 пропозицій від медичних установ про підписання договорівЗ моменту, коли Національна служба здоров'я оголосила про початок прийому пропозицій від закладів охорони здоров'я за Програмою медичних гарантій, таких пропозицій їй надійшло понад 5 тисяч. Їх надали 1077 медичних установ з усіх регіонів країни. Це становить 69% від усіх комунальних підприємств, які надають спеціалізовану і високоспеціалізовану медичну допомогу в Україні. Нагадаємо, старт цієї кампанії почався 10 лютого поточного року.

Заклади охорони здоров'я можуть подати пропозиції по всіх 26-ти пакетах медичних послуг, або ж тільки по частині з них, або взагалі по одному. Це вирішує керівництво установи, виходячи з наявних ресурсів і можливостей, або ж перспектив їх розширення.

Така активність медустанов дозволяє НСЗУ оптимістично заявляти, що громадяни України отримають всі види необхідної медичної допомоги, які прописані в Програмі медичних гарантій, після 1 квітня 2020 року, коли стартує новий етап медреформи.

Із зазначених 1077  лікарень 251 подала пропозицію на підписання договору з НСЗУ по одному пакету медичних послуг, 151 - за двома пакетами, 104 - за трьома пакетам. Однак є й такі, які готові надавати послуги населенню по більшій кількості пакетів. Наприклад, 21 пакет медпослуг зацікавив районну лікарню Новояворівська, 19 пакетів - міську лікарню Сєвєродонецька, 18 - обласну лікарню в Житомирі. Найбільше пропозицій надійшло від закладів охорони здоров'я з Дніпропетровської, Харківської та Львівської областей.

Така активність медустанов свідчить про те, що новий етап медреформи з високим ступенем ймовірності почнеться, як і заплановано, 1 квітня.

Автор: Ольга Купріянова

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED