Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

Для забору та аналізу венозної крові використовують робота - американський винахід

Для забору та аналізу венозної крові використовують робота - американський винахідЩоб швидко і безболісно для пацієнта взяти кров з вени, американські вчені з Ратґерського університету розробили спеціального робота. Він може розрізняти придатні для забору крові вени, і іноді робить це краще, ніж медсестра.

Розробники даного робота стверджують, що він може провести процедуру забору венозної крові більш безпечно і точно, ніж людина. Особливо це актуально для людей, у яких немає вен, які гарно видно чи добре пальпуються. Кожен аналіз крові для таких пацієнтів перетворюється на тортури, а медсестрам теж дуже важко працювати з подібними людьми. На допомогу може прийти робот.

Винахід революційний ще й тим, що робот і бере, і відразу ж робить аналіз крові. Адже в його комплектацію входить вбудована ультразвукова техніка, щоб визначати положення голки, модуль для обробки зразків і аналізатор крові на основі центрифуги.

За результатами досліджень, робот потрапляє в вену в 87 випадків зі 100. Поки це лише прототип пристрою, який ще будуть доопрацьовувати. За умови успішних випробувань, таким роботом можуть бути оснащені машини швидкої допомоги, відділення екстреної допомоги, стаціонари.

Подібні технічні новинки дозволяють виключити людський фактор, який може несприятливо вплинути на стан пацієнта. Однак повноцінно замінити медсестер даний робот ніяк не зможе. Адже деякі медсестри можуть потрапити в вену з першого разу практично завжди, а не в 87 випадках зі 100. І хоча таких медсестер не так багато, але їм не зможе скласти конкуренцію жоден робот.

Автор: Ольга Купріянова

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED